Problematisk at pårørende er på dobbeltarbejde

Kræftens Bekæmpelse står nu sammen med 10 andre interesseorganisationer om et vigtigt budskab: Det er ikke godt nok, at det i dag er op til de pårørende til en kræftpatient selv at skulle tage ansvar for at få bekymringer, ansvar og opgaver til at passe sammen med et arbejdsliv.

Tallene er mere grælle, end man lige umiddelbart skulle tro. Mere end hver 5. erhvervsaktive dansker må prioritere mellem at passe sit arbejde og at tage det ansvar, der er forbundet med at være pårørende til en nærtstående med behov for hjælp pga. handicap eller alvorlig sygdom som fx kræft.

Helt konkret er det et problem, at det på nuværende tidspunkt forholder sig sådan, at nogle pårørende er nødt til at bruge feriedage, mens andre er nødt til at melde sig syge for at have mulighed for at tage med til vigtige samtaler, lægeundersøgelser o.l.

Det udtaler kræftens bekæmpelse:

Marlène Spielmann, projektleder og specialkonsulent i Kræftens Bekæmpelse, udtaler følgende:

Det er ikke alle pårørende, som har svært ved at få arbejdsliv og rollen som pårørende til at passe sammen. Men for den del, der har problemer, er de til gengæld massive. De oplever et dobbeltpres – både fra arbejdet og fra hjemmefronten. Dem skal vi som samfund være bedre til at støtte op om.

Læs mere her: https://www.cancer.dk/nyheder/paaroerende-er-paa-dobbeltarbejde/

Skriv en kommentar

Blog på WordPress.com.

Up ↑