Cancer hos børn

Kræft er ikke kun en sygdom, som rammer voksne. Som du sikkert ved, kan også børn være uheldige at blive ramt, omend sandsynligheden er markant mindre.

Her har vi valgt at fremhæve enkelte signifikante fakta om kræft hos børn – baseret på oplysninger fra Børnecancerfonden.

Fakta om børnecancer

Ca. 200 børn fra 0-18 år rammes årligt af kræft. Blandt disse er de fleste børn mellem 1-6 år. Antallet har faktisk været konstant, fra man startede med at registrere kræft hos børn

Den næsthyppigste dødsårsag hos børn over 1 år er kræft – den hyppigste er ulykker.

I Danmark er mellem 500-600 børn og unge årligt i behandling for kræft. Heldigvis er der stor chance for overlevelse: Fire ud af fem kræftramte børn bliver i dag helbredt.

Leukæmi (blodkræft) er den hyppigste årsag til kræft hos børn og udgør ca. en tredjedel af diagnoserne. Den næstmest hyppige kræftformer er lymfomer (lymfeknudekræft) og hjernetumorer.

Om børn, der har kræft, behandles med kemoterapi (75 %), stråling (20-25 %) eller kirurgi, afhænger af kræftsygdommen. Dog behandles de fleste børn med enten én behandlingsform eller en kombination af to. I særlige tilfælde behandles børn med en kombination af alle tre behandlingsformer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: