Dampen fra e-cigaretter kan være skadelig

Et længerevarende eksperiment er igangsat af et team af forskere i New York University. Det vil bevise, at dampen fra e-cigaretter kan øge risici for kræft. Dette testes på raske mus med celler fra mennesker. Læs om det her på bloggen for Meabco.

Nikotinet i e-cigaretter har mulighed for at blive omdannet til kemikalier, hvilket kan være skadeligt for både lunger, blære og i værste tilfælde hjertet. Nu har forskere tænkt sig at undersøge, om dampen også øger risikoen for kræft hos mennesker.

Det viser skadelige tegn

Tegn viser allerede, at dampen muligvis forhandler celler til tumorer, udtaler professor i miljømedicin fra New York University. Det kan tage år, før resten af verden kender til den fulde effekt af dampen fra e-cigaretter, for det er et længevarende projekt, der er igangsat.

Det bliver ikke uden kritik

Musene der testes i dette forsøg, bliver udsat for store dampmængder. Derfor stiller kritikerne spørgsmålet: ”Kan det så overføres til mennesker, og er det realistisk? ”

De blev udsat for den samme mængde som mennesker, og der blev ikke tilpasset størrelsesforholdet.

E-cigaretter bliver ofte markedsført som ikke-skadeligt, men holder dette nu i længden? Nikotinet kan være skadeligt at indtage, og det er måske ikke det bedste rygestopmiddel.

Nyheder til Meabcos egne medarbejdere

Nyheder på denne blog er til Meabcos egne medarbejdere. Meabco bruger sociale medier til at skrive branche-relaterede nyheder. Læs mere om Meabco på AOKKommunikationsforumCrunchbaseLinkedInFacebook og Aminobizz.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: