Debat om kaffe i LA

NY Times har bragt en ny artikel, som Meabco gerne vil dele med egne medarbejdere. Som alle har vidst gennem længere tid, er cigaretter kræftfremkaldende og skadeligt for helbredet – nu vil Los Angeles Superior Court bevise, at kaffe har den samme effekt.

Dette kan betyde, at forretninger i Californien der sælger kaffe, skal skilte med “advarsler” omkring afhængighed af kaffe, som det ses i tobak-branchen.

Californien har en lov fra 1986, der fortæller, at forretninger med 10+ ansatte skal advarer kunder om produkter, der kan være kræftfremkaldende grundet diverse kemikalier – bl.a. kemikaliet acrylamide. Dog udtaler American Cancer Society, at der endnu ikke er konceptbeviser for, at der er en sammenhæng mellem kræft og acrylamide, der fines i kaffe og mange andre typer mad og drikke.

Kemikaliet acrylamide

Det skabes når du steger, rister eller bager – faktisk nærmest i alt du ikke koger eller kommer i mikroovnen. Flere forretninger i Californien skilter allerede med brugen af acrylamide, men bliver det sådan for kaffebranchen?

Modsigende analyser har bl.a. vist, at kaffe nedsætte risici for leverkræft og ikke øger sandsynligheden for prostata- eller brystkræft.

Fremtiden bliver interessant at følge

Hvis der skal skiltes for acrylamide i kaffe, så skal der formegentligt også skiltes for mange flere mad- og drikkeprodukter i fremtiden. Der er et felt, der bliver forsket grundet i med hensyn til udviklingen af kræft – forhåbentligt kommer der snart et gennembrud på området.

Nyheder til Meabcos kollegaer

Nyheder på denne blog er til Meabcos egne medarbejdere. Meabco bruger sociale medier til at skrive branche-relaterede nyheder. Læs mere om Meabco på AOKKommunikationsforumCrunchbaseLinkedInFacebook og Aminobizz.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: