Nyeste og største forskning i mobilstråling: Hvor farligt er det?

Kan stråling fra mobiltelefoner lede til kræftsvulster? Det bliver der stadigvæk forsket intensivt i, men svaret er ikke klart endnu. Meabco skriver her om en ny undersøgelse, der kommer nærmere ind på emnet.

Den amerikanske regering har været i gang med det største forskningsprojekt i emnet indtil videre. Denne forskning viser, at hanrotter havde større sandsynlighed for at udvikle svulster i forhold til hunrotter og mus, når de blev påvirket af mobilstrålinger.

Ikke nødvendigvis det samme for mennesker

Studierne har varet omkring ti år og har kostet ca. 25 millioner dollars. Disse resultater kan dog ikke umiddelbart overføres til mennesker, fremgår det i rapporten fra NTP (det nationale toksikologiske forskningsprogram). I denne forskning har der været fokuseret på voldsomme mobilstrålinger, som man ikke nødvendigvis oplever i dagligdagen.

Det er et forsknings-emne, der har været oppe mange gange de seneste år – dog har ingen fastslået, at mobilstrålinge kan udvikle kræft, selvom visse har nået frem til, at der er højere risiko for svulster i hjernen.

battery-black-background-cellphone-719399

Der mangler stærkere konceptbevis

Af de hanrotter der blev udsat for den højeste mobilstråling, udviklede seks procent svulster nær hjertet, der ligner dem, man ser hos folk, der bruger deres mobiltelefon for meget.

Beviset for, at der er en forbindelse mellem mobiltelefoner og kræft er svagt, og indtil nu har vi ikke set en højere kræftrisiko hos folk, udtaler medicinsk direktør for American Cancer Society.

Det der kan være skadeligt ved mobiler, er signalerne ved radiofrekvenserne. Styrken på dette kommer f.eks. an på, hvor langt man er fra en mobilmast. Selvom der ikke er klinisk bevis for, at mobiltelefoner kan være kræftudviklende, vil der nok stadig blive forsket i emnet. Mobiltelefoner er nemlig det mest udbredte elektronik i verden, skriver Berlingske Business.

Dette er branchenyheder til Meabcos medarbejdere

Nyheder på denne blog er til Meabcos egne medarbejdere. Meabco bruger sociale medier til at skrive branche-relaterede nyheder. Læs mere om Meabco på AOKKommunikationsforumCrunchbaseLinkedInFacebook og Aminobizz.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: