Næringsstoffer i vores daglige diæt kan sprede kræft

Asparagin er et næringsstof, der befinder sig i asparges, fjerkær, fisk og skaldyr.

Denne forskning, der er udarbejdet ved UK Cambridge Institute i deres Cancer Research-afdeling, blev foretaget på mus med særligt aggressive former for brystkræft.

Normalt ville disse mus dø inden for få uger, men når musene kom på en diæt med lavt asparagin-indhold eller fik medicin mod asparagin, kunne deres kræfttumorer ikke sprede sig.

“Vi ser beviser på, at kræft er afhængig af visse former for komponenter i vores diæt, udtaler professor Greg Hannon til BBC.

Stop kræften i at spredes

En kræfttumor er normalt ikke dødelig i første omgang – den bliver først dødelig, når kræften spredes videre ud i kroppen.

Kræftcellerne skal gå gennem store forandringer, før de kan spredes. De skal bryde ud af den oprindelige kræfttumor, overleve i blodstrømmen og adaptere sig et nyt sted i kroppen. Det er er denne proces, som asparagin hjælper kræftcellerne med ifølge denne nye forskning.

Men folk der spiser mange asparges bør ikke frygte endnu, for denne forskning er stadigvæk ikke blevet testet på mennesker. I fremtiden vil kræftpatienter muligvis blive sat på diæter, der ikke indeholder asparagin, men flere undersøgelser skal udarbejdes først.

 

Nyheder til Meabcos medarbejdere

Disse nyheder er til Meabcos egne medarbejdere, der bruger sociale medier til at skrive branche-relaterede nyheder. Læs mere om Meabco på AOKKommunikationsforumCrunchbaseLinkedInFacebook og Aminobizz.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: