Kræft kan nu blive opdaget tidligere

Et nyt gennembrud på markedet: Kræft kan opdages tidligere gennem blodprøver. Dette har amerikanske forskere fra Johns Hopkins University School of Medicin udviklet

En faktor der har kostet mange liv gennem årene er, at kræften bliver opdaget for sent. Derfor har disse forskere udviklet en ny metode, der kan spotte visse kræfttyper i blodet i meget tidlige stadier.

Tidligere kræftbehandlinger kan redde liv

Dette vil betyde, at læger verden over hurtigere kan reagere og behandle kræftpatienter. Den banebrydende udvikling blev offentliggjort i slutningen af januar dette år, og forskernes udvikling bliver tager imod med begejstring verden over, skriver BBC.

Kræftkirurger imponeres over effekten af denne nye metode, der tilsyneladende har vist sig at være yderst komplet og effektiv. Ikke nok med at testen kan vise, om en patient har kræft, den kan også påvise hvilket organ, der er sporet kræftceller i. Dette kan spare læger tid og ressourcer, da denne proces normalt er længerevarende.

Hvordan nåede de frem til gennembruddet?

Det er en kompleks proces, men når kræftceller dør (som alle celler gør), udleder de sporbare proteiner og DNA til blodet. Dette har forskerne sporet gennem blodprøver, hvor de kan bekræfte kræfttypen, og hvilket organ der er ramt.

2.000 personer er blevet testet, hvor 1.0005 personer allerede havde kræftdiagnoser, og resten af personerne ikke havde kræft. Ud af alle disse tests blev der kun fejlagtigt sporet kræft på under én procent af de raske personer, hvilket er et yderst godt resultat.

Hos Meabco mener vi, at det bliver spændende at følge udviklingen af denne forskning. Det kan være, at den bliver implementeret på hospitaler verden over i forhold til kræftundersøgelser.

Nyheder til Meabcos medarbejdere

Disse nyheder er rettet mod Meabcos egne medarbejdere. Meabco opdaterer omkring nye kræftforskninger- og behandlinger, som medarbejdere kan følge med i.

I kan også læse med på Meabcos Facebook, LinkedIn, Twitter, Crunchbase, Kommunikationsforum, AOK og Amino Bizz.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: