Dansk kræftforskning oplever fremgang

Vores naboer i Norden, Sverige, Norge og Finland, har altid været foran Danmark indenfor kræftforskning- og behandling – men nye statistikker viser, at vi oplever størst fremgang nu.

Denne undersøgelse er lavet for verdens lande og omhandler antallet af kræftoverlevende i landende. I Danmark har vi længe været bagud i forhold til andre nordiske lande, men nu har vi indhentet dem markant – vi har dog ikke overhalet dem. Det er gået frem for en stor del af verdens lande, så vi kan være stolte af, at vi i Danmark har en af de mest progressive fremgange.

Især inden for prostatakræft har Danmark øget antallet af kræftoverlevende. Prostatakræftpatienters overlevelses-rate er steget med 35 pct. I landende Sverige, Norge og Finland er de steget med 4-11 pct., så her har danske prostatakræftbehandlinger været mest banebrydende.

Også inden for brystkræft har vi oplevet markant fremgang. Antallet af overlevende brystkræftpatienter er steget med 8 pct. i Danmark, skriver videnskab.dk.

Dette hænger sammen med, at Regeringen investerer mere i kræftforskning- og behandling. Blandt andet nyere udstyr og hurtigere behandlinger det seneste årti har gjort en forskel. Dette var nødvendigt, da dansk kræftforskning- og behandling i sin tid ikke var optimal ift. vores naboer.

Visse kræftformer er stadig for dødelige

Kræftformer såsom lungekræft, spiserørskræft, leverkræft og bugspytkirtelkræft er dog stadigvæk meget dødelige i Danmark såvel som resten af verden. F.eks. bugspytkirtelkræftpatienter patienter har i gennemsnit kun 3,8 pct. chance for at overleve. For at bedre kunne behandle denne kræftform, vil det kræve at den bliver opdaget og behandlet rettidigt.

Til Meabcos medarbejdere

Har I lyst til at læse hele undersøgelsen? Den er udarbejdet af det globale program CONCORD, der analyserer antallet af kræftoverlevende verden over. Denne undersøgelse ved navn CONCORD-3 udkom den 30. januar 2018.

Vi håber at kunne bringe flere lignende gode branchenyheder i fremtiden. Det bliver spændende at se om dansk kræftforskning- og behandling opnår den samme fremgang de kommende år.

Læs flere af Meabcos medarbejder-nyheder på vores hjemmeside samt sociale medier i form af Facebook, LinkedIn og Amino Bizz.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: